HIDAS KEVÄT PIINAA HORTOILIJAA

HIDAS KEVÄT PIINAA HORTOILIJAA

Talven huuru-ukko on pitänyt koko huhtikuun luontoa hyisissä hyppysissään eikä tahdo päästää kevään keijuja karkeloimaan. Oli kiduttava kokemus nähdä kevään etenemisen pysähtyminen useaksi viikoksi. Mutta eivät hortoilijat horroksissa ole.
Ja kyllä sieltä kuloheinän seasta on nähty vihreän jo pilkistävän. Ensimmäiset villiyrttisalaatit on päästy nauttimaan.
Tällä viikolla keräsin vuohenputken , ahomansikan ja poimulehden naperoita sekä nipsaisin joukkoon mustaherukan silmuja. Täydensin annosta omenapuun ja koivun silmuilla; oksat olin tuonut maljakkoon ennen pääsiäistä. Kostukkeeksi muutama tippa sitruunamehua ja öljyä, ja mausteeksi ripaus villiyrttisuolaa.
Hyvältä se maistui, vaikka naperoiset villivihannekset eivät mehevimmillään vielä olekaan. Ennakoin, että parin viikon päästä alkaa paras salaattiaika. Ja syytäkin on, sillä alkavat myös osuuskunnan yrttikurssit.
On hitaalla kevääntulolla puolensakin. On saatu lisäaikaa tehdä suunnitelmia kesän keruista ja toiminnasta ja kehitellä uusia tuotteita. Lisäksi Osuuskuntamme YrttiVillitys on huhtikuun aikana muuttanut. Uusi Villilä on keskeisellä paikalla Forssan Kartanokadulla, virastokeskuksessa entisen lennättimen tiloissa. Sieltä sitten lennättelemme ympäristöömme villien yrttien hyvää sanomaa, toivottavasti hyvällä menestyksellä!
Kirjoittaja
Eeva Suojanen
YrttiVillitys osuuskunnan pj

Artikkeli kategoriassa