Kiireet ja kiitokset

KIIREET JA KIITOKSET
Hupsista! Blogisti on nyt vähän häpeissään. On mennyt muutama kuukausi edellisestä kirjoituksesta. Siinä kaipailtiin viipyvää kesää.
Sitten se kesä tuli ja taisi mennäkin ennenkuin oikein kunnolla alkoikaan. Lämpöä oli vähän, kosteutta hyvin ja kasvit kasvoivat reheviksi. Kun luonto alkoi viheriöidä ja kasvattaa kerättävää, niin on menty täyttä laukkaa laitumilla ja metsissä eikä ole huomattu ajan kulua.
On kerätty ja kuivattu. YrttiVillitys osuuskunnan  varastoja on täytetty, ja tuotteiden pakkaus aloitettu. Uusiakin tuotteitakin  kehitellään.

Kiireiseen kesään kuuluivat myös kurssit: pidimme tunnistuskurssin, ruokakurssin ja kaksi poimijakurssia.
Osuuskuntaa ja osuuskunnan tuotteita on ollut kesän aikana esillä monilla messuilla ja markkinoilla. Olemme lisänneet tunnettuuttamme ja saaneet asiakkailta paljon positiivista kannustusta, kiitos siitä. Tammelan Hakkapeliitta-markkinoilla saimme kojukilpailussa toisen palkinnon – se oli tosi hieno yllätys.

Ei keruukesä  vielä kokonaan ohi ole, vaikka syksyn merkit ilmassa ja maassa näyttäytyvätkin. Luonto kasvattaa vielä  uutta voikukan, nokkosen, vuohenputken ja poimulehden kasvustoa, ja pihalta voi edelleen kerätä mukavasti salaattiaineksia.
Ja tällä hetkellä metsäluonto antaa auliisti myös mustikka- ja sienisaalista. Poikkeuksellisen myöhään, mutta kuitenkin, ovat nousseet ihanat kantarellit ja herkkutatit. Nyt kannattaa mennä metsään!
Lauantaina 26.8. juhlistetaan Suomen luontoa. Lippu salkoon Suomen luonnolle, joka antaa meille superfoodia: yrttejä, marjoja ja sieniä!

 

Kirjoittaja

Eeva  Suojanen

YrttiVillitys osuuskunnan jäsen

Artikkeli kategoriassa